Het project

Windpark Weijerswold bestaat uit vier windmolens in Weijerswold, in de gemeente Coevorden. Het dorp ligt langs de provinciale weg N863 tussen Schoonebeek en Coevorden. De windmolens zijn van het merk Vestas en het type is de V136. De windmolens hebben een ashoogte van 113,5 meter en een rotordiameter van 136 meter. De tiphoogte is 181,5 meter. 

De vier windmolens samen wekken per jaar naar verwachting circa 48 miljoen kilowattuur (kWh) op. Dat is circa 18 procent van het huidige elektriciteitsverbruik in de gemeente Coevorden.

De omgevingsvergunningen zijn verleend door de gemeente Coevorden en zijn onherroepelijk. In het definitieve bestemmingsplan staat meer informatie over het windpark. Het windpark is inmiddels gebouwd.

In de eenzijdige ongerichte rechtshandeling staat welke afspraken er zijn gemaakt tussen het bewonersplatform en de initiatiefnemers van Windpark Weijerswold. Klik hier voor de stand van zaken (20 januari 2021) met betrekking tot de uitvoering van de afspraken tussen het bewonersplatform en de initiatiefnemers.